De Torenkamer

De Torenkamer.

In De Torenkamer van VondelCS wordt wekelijks een jonge kunstenaar ‘opgesloten’ om, niet afgeleid door dagelijkse prikkels, te werken aan een magnum opus. Er is dagelijks contact met de kunstenaar in de uitzending en op vrijdag haalt Andrea van Pol de kunstenaar op uit De Torenkamer en wordt het voltooide werk gepresenteerd.

Van maandag 27  tot en met vrijdag 31 augustus werkte ik in de Torenkamer aan mijn serie ‘Amsterdamse Architectuur’. Lees hier een verslag van mijn week en zie en hoor wat ik heb gedaan: https://www.nporadio4.nl/opium/de-torenkamer/974-linda-rusconi

Mijn plan bij aanvang was :

In de Toren ga ik tekeningen maken van Amsterdamse gebouwen met kroontjespen en inkt.
Begin dit jaar ben ik gestart met een serie ‘Amsterdamse architectuur’ tekeningen. Ik woon zelf in de Baarsjes, een wijk in de Amsterdamse School Stijl. De baksteenpatronen zijn schitterend. Amsterdam is zoveel meer dan zijn grachtenpanden. Ik wil laten zien dat elke wijk zijn eigen iconen heeft. Een gebouw dat voor jou zegt ‘ik ben thuis’. Van het Sea Palace bij het Centraal Station tot de Hotelflat aan het Surinameplein.
Ik heb inmiddels drie gebouwen: Het Zuiderbad, OCII en Brouwerij het IJ. Ik heb heel precies gewerkt op schaal en met een opzet in potlood. Ander werk leidde af en ik twijfelde over de aanpak qua tekenen. Deze week wil ik kijken hoe het is als ik uit de losse pols met kroontjespen deze gebouwen teken. Dus zonder eerst te schetsen. Ik hoop in de Toren te kunnen experimenteren en flink wat tekeningen te kunnen maken.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten