Linda Rusconi

English / Nederlands

LINDA RUSCONI (1981)Linda kijkt recht de lens in. Ze heeft krullend haar en draagt een truitje met stippen. studeerde in 2008 af aan de Hogeschool van de Kunsten in Amsterdam. De Amsterdamse Linda noemt zichzelf beeldmaker. “Ik observeer en teken wat ik zie. Ik vertaal mijn omgeving naar beeld. Met welk materiaal ik ook werk, het uit zich altijd in een tekening. Schilderen is voor mij acrylverf en een kwast gebruiken. Maar tekenen is een manier van kijken. Ik teken met een kwast, kroontjespen en potlood.

Tekenen is voor mij een vorm van meditatie. Tijdens het tekenen verdwijnen mijn gedachten en ga ik helemaal op in mijn onderwerp.
Het is een manier om contact te leggen met mijn onderwerp. Hoe langer ik naar iets kijk, hoe meer ik zie. Kleuren die in eerste instantie niet werden opgemerkt, komen tevoorschijn. De karakteristieken vertalen zich in lijnen. Een onderwerp benader ik vanuit de licht/donker verhouding en dit vertaalt zich weer naar een realistische weergave van het onderwerp.”

Meer lezen over mijn werkproces? Lees dit interview op Opnion9 HIER


EXPOSITIES:

2022 | Soloshow ‘Alles is een tekening’, DeGalerie de Stoker, Amsterdam
2021 | Groepsexpositei ‘BLik op de buurt’, De Bonte Zwaan, Amsterdam
2019 | Groepsexpositie ‘Blik op de buurt’, Kunstkapel, Amsterdam
2019 | Duifies 020, The Student Hotel West, Amsterdam
2018 | Opium, Torenkamer CS Amsterdam
2018 | Weekend van het Portret, Loods 6, Amsterdam
2018 | Galerie Salon West, Amsterdam
2017 | Dutch Portrait Awards, Paleis Soestdijk
2017 | soloshow Sindsdien, Galerie de Stoker, Amsterdam
2016 | ‘mijn Amsterdam’, WG-kunst, Amsterdam
2016 | soloshow ‘Baarsjes Verbeeld’, Galerie de Stoker, Amsterdam
2015 | concepstore Het Faire Oosten, Amsterdam
2014 | 10×10 artists, artroute Zaltbommel
2014 | soloshow, PopUpStore Jan Eef, Amsterdam
2013 | ‘Shine’ ,Galerie EI, Amsterdam
2012 | soloshow portraits of the neighbours, de Modestraat, Amsterdam
2010 | soloshow ‘Kletskoppen’, Chassékerk, Amsterdam

Illustraties boek ‘Damn Horny’, Nydia van Voorthuizen en Marie Lotte Hagen 2020

Illustraties boek ‘Morris en Veronica en het ABC der grote woorden’ van Marnix Pauwels 2018

Shortlist Dutch Portrait Awards 2017

Bachelor of Fine Arts in Education – AHK


SELECTIE OPDRACHTGEVERS

Restaurant Watergang, Museum Plus Bus, Sjuul Daamen, Fennel Creative Content, The Wolfhound Irish Bar & Kitchen, Prikkelende Verhalen, Hanneke Kijkt, Alphons Laudyschool, Gemeente Amsterdam, Brouwerij de Afleiding, Midwest Amsterdam, Fons Vitae Lyceum, Bekijk ’t, Coop MidWest, Mothers of Art, Stichting Taalvorming, Centrum Nieuw-West, Het Maakmuseum, Gemeente Almere


Fay Smith – The Wolfhound Irish Bar & Kitchen. Fast, professional and very pleasant to deal with. A short explanation and a couple of photos to illustrate the idea were enough for her to translate it into exactly what we had in mind. The painting is now a favourite among staff and customers in our establishment. Highly recommended.

Laurine. Linda heeft in het portret van mijn oma haar gelijkenis supergoed getroffen. Maar meer nog, ze heeft haar persoonlijkheid weten te vatten. En dat op basis van een foto! Het was ook een hele makkelijke en fijne samenwerking, met tussentijds overleg en duidelijke afspraken.

Marianne. Prachtige portretten getekend van mijn kinderen, Linda laat de ziel naar boven komen.

Hanneke. Met zekere streken op papier maakt ze haar wereld werkelijk.


Privacyverklaring

Facebook |Instagram

Chasséstraat 39 – IIAmsterdam
1057 HZ

lindarusconi@gmail.com
+31614107938

Kvk: 34299558
Btw: NL001605511B79

NL95 INGB0005219529

Reacties zijn gesloten.